Skoči do sadržaja

U sklopu Erasmus+ projekta KEEP IN PACT  (Keep innovation in multi partnership cooperation in lifelong guidance services), čija je svrha jačanje višepartnerske suradnje u pružanju usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja, u četvrtak, 10. rujna 2020. održana je virtualna fokusna grupa na temu promjene kompetencija u svijetu nakon epidemije virusa COVID-19 u kontekstu višepartnerske suradnje u području cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja (Multi partnership cooperation in lifelong career guidance: changing competences in a post–COVID-19 world).

Sudionici fokusne grupe razgovarali su o dosadašnjim iskustvima u upravljanju višepartnerskom suradnjom te promjenama uzrokovanima krizom koju je uzrokovala pandemija, kao i mogućim unapređenjima višepartnerske suradnje kako bi se odgovorilo na buduće potrebe korisnika u kontekstu ekonomske krize. Govorilo se i o tome kojim alatima unaprijediti višepartnersku suradnju u svrhu učinkovite prilagodbe novonastaloj situaciji te koje je kompetencije (uključujući digitalne) potrebno razvijati kako bi se udovoljilo novim zahtjevima u pogledu upravljanja partnerskom suradnjom.

Raspravu je moderirao prof. dr. sc. Zoran Sušanj s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sudjelovali su: Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada, Irena Bačelić i Lana Lukačić iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Višnja Sak Bosnar iz Centra za osiguravanje kvalitete Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Paulina Lučić iz Ureda za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sanja Ježić iz varaždinskog CISOK-a,  doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Nikoleta Zubić iz Ureda za karijere Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Iva Gospodnetić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Antonija Peroš iz Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu te Matea Butigan sa suradnicama iz Karijernog centra Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, projekt KEEP IN PACT okuplja šest organizacija iz područja obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja iz pet zemalja, a nositelj je francuska mreža Réseau international des Cités des métiers. Uz hrvatsku Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, partneri su i Universcience-Cité des métiers de Paris (Francuska), Learning digital (Italija), Municipio do Porto-Cidade das Profissoes (Portugal) te LifeLong Learning Platform (Belgija), a traje od 1. rujna 2019. do 31. prosinca 2021. godine.

Fokus grupa Keep In Pact