O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U sklopu Erasmus + projekta KEEP IN PACT  (Keep innovation in multi partnership cooperation in lifelong guidance services) čija je svrha jačanje više-partnerske suradnje u pružanju usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja, u četvrtak 10. rujna 2020. održana je virtualna fokusna grupa na temu promjene kompetencija u svijetu nakon epidemije virusa COVID-19 u kontekstu više-partnerske suradnje u području cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja (Multi partnership cooperation in lifelong career guidance: changing competences in a post–COVID-19 world).

Sudionici fokusne grupe razgovarali su o dosadašnjim iskustvima u upravljanju više-partnerskom suradnjom te promjenama uzrokovanima krizom koju je uzrokovala pandemija, kao i mogućim unaprjeđenjima više-partnerske suradnje kako bi se odgovorilo na buduće potrebe korisnika u kontekstu ekonomske krize. Govorilo se i tome kojim alatima unaprijediti više-partnersku suradnju u svrhu učinkovite prilagodbe novonastaloj situaciji te koje kompetencije (uključujući digitalne) je potrebno razvijati kako bi se udovoljilo novim zahtjevima u pogledu upravljanja partnerskom suradnjom.

Raspravu je moderirao prof. dr. sc. Zoran Sušanj s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sudjelovali su: Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada, Irena Bačelić i Lana Lukačić iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Višnja Sak Bosnar iz Centra za osiguravanje kvalitete Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Paulina Lučić iz Ureda za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sanja Ježić iz varaždinskog CISOK-a,  doc.dr.sc. Katarina Pažur Aničić iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilište u Zagrebu, Nikoleta Zubić iz Ureda za karijere Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Iva Gospodnetić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Antonija Peroš iz Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Matea Butigan sa suradnicama iz Karijernog centra Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, projekt KEEP IN PACT okuplja šest organizacija iz područja obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja iz pet zemalja, a nositelj je  francuska mreža Réseau international des Cités des métiers. Uz hrvatsku Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, partneri su i Universcience-Cité des métiers de Paris (Francuska), Learning digital (Italija), Municipio do Porto-Cidade das Profissoes (Portugal) te LifeLong Learning Platform (Belgija), a traje od 1. rujna 2019. do 31.12.2021. godine.

Fokus grupa Keep In Pact

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.