O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U svibnju 2020. godine započela je dvogodišnja provedba Erasmus+ projekta naziva „Supporting European QA Agencies in meeting the ESG” (SEQA-ESG) čiji je nositelj Europska udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (The European Association for Quality Assurance in Higher Education - ENQA), a sudjeluju partneri iz šest zemalja: Albanije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Moldavije i Malte). Cilj je projekta pružiti podršku agencijama za osiguravanje kvalitete kao i ministarstvima u tim zemljama u izgradnji sustava osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja kao jednog od ključnih ciljeva bolonjskog procesa. U ostvarenju toga cilja planirane su brojne aktivnosti koje bi trebale dovesti do sljedećih postignuća: izgradnja nacionalnih zakonodavnih okvira u skladu s ESG-jem, razvoj metodologije za provedbu vanjskog vrednovanja u skladu sa Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (Standards and guidelines for quality assurance in the European Higher Education Area - ESG), razvoj nacionalnih kriterija kvalitete u skladu s ESG-jem, razvoj metoda i kriterija za uključivanje članova povjerenstava i dionika u procese vanjskog osiguravanja kvalitete.

S obzirom da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje prepoznata kao jedna od europskih agencija s velikim iskustvom u primjeni ESG-ja, u projektu će kao jedan od stručnjaka odabranih od strane ENQA-e, sudjelovati i mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnatelja AZVO-a za visoko obrazovanje. Više o samom projektu možete pročitati na mrežnoj stranici ENQA-e.

seqa enqa

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.