O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U sklopu projekta DEQAR CONNECT (Enhancing the Coverage and Connectivity of QA in the EHEA), u ponedjeljak 11. svibnja 2020. održan je prvi sastanak partnera i webinar namijenjen europskim agencijama za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

U sklopu projekta planirano je održavanje seminara u Zagrebu, u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje i Europskog registra za osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja  (European Quality Assurance Register for Higher Education - EQAR), koji je zbog pandemije koronavirusa odgođen te je organiziran webinar.

Četrdesetak sudionika imalo je priliku upoznati se s bazom DEQAR koja sadrži podatke o ishodima vrednovanja visokih učilišta, njezinim mogućnostima i tehničkim zahtjevima koje agencije moraju ispuniti kako bi se mogle priključiti bazi.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, kao partner projekta i domaćin webinara, predstavila je svoje iskustvo priključivanja DEQAR-u. 

Podsjećamo, DEQAR CONNECT, čiji je nositelj Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete (European Quality Assurance Register for Higher Education – EQAR) dvogodišnji je projekt, u trajanju od ožujka 2020. godine do kraja veljače 2022. godine, koji se nastavlja na nekoliko EU projekata, među kojima je i projekt Database of External Quality Assurance Reports (DEQAR). Cilj mu je proširiti ovu bazu uključujući agencije unutar Europskog prostora visokog obrazovanja koje njome nisu bile prethodno obuhvaćene u sklopu DEQAR projekta, kao i poboljšati upotrebu podataka koji se nalaze u bazi.

DEQAR webinar

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.