O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U Zadru je od 19. do 22. rujna 2018. godine održana peta konferencija o znanstvenom nakladništvu u kontekstu otvorene znanosti - PUBMET2018. Organizatori konferencije su Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Institut Ruđer Bošković. Teme konferencije bile su usredotočene na otvorenost u znanstvenom okruženju (otvorena znanost, otvoreni podaci, otvorena znanstvena komunikacija, otvorena stručna recenzija), publikacijsku i uredničku praksu, autorstvo i ko-autorstvo, otkrivanje plagijata i etička pitanja te druge relevantne teme kojima je cilj razmjena iskustava i okupljanje raznolike zajednice istraživača, sveučilišnih nastavnika, izdavača, urednika, knjižničara / stručnjaka za informiranje, kreatora politike, kao i stručnjaka iz drugih područja istraživanja i razvoja.

U sklopu konferencije, djelatnica AZVO-a, Marina Cvitanušić Brečić, održala je prezentaciju "Optimizacija postupka reakreditacije visokih učilišta u Hrvatskoj korištenjem otvorenih resursa" kojom je predstavljeno povezivanje portala Hrvatske znanstvene bibliografije - CROSBI s informacijskim sustavom Mozvag, kojeg AZVO koristi za prikupljanje podataka potrebnih za provođenje vanjskih vrednovanja. Unaprjeđenje Mozvaga je financirano kroz EU projekt SKAZVO.

IMG 20180920 181601

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.