O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje dodijelila je u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine, oznaku visoke razine kvalitete poslijediplomskom sveučilišnom (doktorskom) studiju Translacijska istraživanja u biomedicini – TRIBE Medicinskog fakulteta u Sveučilišta u Splitu.

Uz prethodnu potvrdu o ispunjavanju uvjeta Ministarstva znanosti i obrazovanja, oznaku visoke razine kvalitete uručila je ravnateljica AZVO-a, prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Dodjelom ovakve vrste priznanja, željelo se istaknuti kvalitetne studijske programe i institucije na razini Hrvatske, ali i šire, s obzirom da će visoka učilišta oznaku visoke razine kvalitete koristiti u akademske i promidžbene svrhe.

Postupak reakreditacije, doktorski je studij TRIBE prošao 2016. godine, a međunarodno stručno povjerenstvo prepoznalo je određene prednosti i primjere dobre prakse. Posebno je istaknuta multidisciplinarnost te bogata ponuda interdsiciplinarnih kolegija. Prepoznata je i podrška doktorandima u sklopu programa, visoka stopa završnosti te vijeće studija za doktorande i mentore koje osigurava praćenje napretka studenta, ali i kvalitete mentora. Među primjerima dobre prakse istaknuti su jasni kriteriji upisa, stručnost nastavnika i mentora te internacionalizacija. Isto tako, pohvaljena je praksa redovitog praćenja napretka doktorskih studenata te inovativne vrste disertacija kao što su sustavni pregledi. 

Vrednovanje doktorskih studija u Hrvatskoj započelo je 2016. godine i još je u tijeku. Po njegovu završetku svi će doktorski studiji proći ovaj postupak prema ujednačenim kriterijima i  metodologiji, a nacionalnu dopusnicu dobit će samo oni studiji koji imaju zadovoljene potrebne kriterije kvalitete.

TRIBE

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.