O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) ovogodišnja je dobitnica Povelje Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK) za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete.

Uzevši u obzir kriterije kao što su školovanje i edukacija za kvalitetu, međunarodna reputacija, promocija kvalitete u publikacijama i organiziranje stručnih skupova, izdavačka djelatnost i društveni doprinos, HDK je prepoznao doprinos Agencije u stvaranju prepoznatljivog i konkurentnog hrvatskog visokog obrazovanja i znanosti te promicanju kvalitete kao pokretača sustava.

„Agencija kontinuirano ulaže napore u edukaciju svojih djelatnika, ali i ostalih dionika u sustavu visokog obrazovanja i znanosti, s posebnim naglaskom na suradnju s inozemnim stručnjacima i integriranje međunarodne dobre prakse. Stoga će nam ova Povelja, u idućem razdoblju, biti motivator za daljnje zalaganje i promociju kvalitete na razini cijelog visokoobrazovnog i znanstvenog sustava, kao i za prijenos znanja i iskustva izvan granica Hrvatske“, istaknula je ravnateljica AZVO-a, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, prilikom preuzimanja nagrade.

Priznanje je dodijeljeno na svečanosti održanoj 6. studenoga 2017. godine povodom obilježavanja 15. hrvatskog Dana kvalitete pod sloganom „Kvaliteta mijenja!“ te obilježavanja 23. Europskoga tjedna kvalitete i 28. Svjetskoga dana kvalitete. Događanje je okupilo brojne gospodarstvenike, nagrađene tvrtke i pojedince te druge uvažene goste.

Hrvatsko društvo za kvalitetu je član The European Organization for Quality i aktivni promicatelj kvalitete u svim segmentima društva. Svake godine dodjeljuje ovu nagradu tvrtkama i pojedincima zaslužnim za promicanje ideje kvalitete. Ove je godine Povelja dodijeljena u tri kategorije: za poticanje i primjenu u hrvatskom gospodarstvu, za poseban doprinos u edukaciji promociji kvalitete i za životno djelo.

Doprinos i angažman AZVO-a u edukaciji i promociji kvalitete prepoznat je i 2014. godine, kada je HDK nagradio Agenciju Poveljom u istoj kategoriji.

HDK1 HDK2 HDK3 HDK4

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.