O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

htp

Pojmovi kao što su osiguravanje kvalitete, akreditacija studijskog programa, vanjsko i unutarnje vrednovanje i sl. od siječnja su dostupni za pretraživanje na Hrvatskome terminološkom portalu.

Naime, Pojmovnik osnovnih termina i definicija u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, koji je izradila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, uključen je u sustav za pretraživanje Hrvatskoga terminološkog portala.

Pojmovnik sadrži pojmove s objašnjenjima i engleskim ekvivalentima u portalskoj tražilici. Pri dnu stranice o Bazi s dostupnim terminološkim resursima nalaze se poveznice s punim bibliografskim podacima o Pojmovniku pa se prema tome mogu citirati pronađeni navodi i može se dodatno informirati o nastanku nazivlja.

Hrvatski terminološki portal središnje je mjesto na kojem se okuplja suvremena terminološka građa, tj. strukovna građa, na hrvatskome jeziku. Uključivanje pojmova povezanih s osiguravanjem kvalitete u visokom obrazovanju pomoći će stručnjacima, prevoditeljima, profesorima, studentima, učenicima, novinarima i svima zainteresiranima za područje visokog obrazovanja.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.