O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Neki aspekti rada visokih učilišta u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 i socijalne izolacije

- prepoznate teškoće i potrebe za podrškom u radu -

Novonastale prilike uzrokovane COVID-om 19 uvelike su izmijenile procese i iskustvo učenja i poučavanja studenata i nastavnika širom svijeta te bitno utjecale na način rada visokih učilišta. Agencija za znanost i visoko obrazovanje željela bi pronaći adekvatne načine pružanja podrške visokim učilištima u izvanrednim okolnostima poput globalne pandemije i socijalne izolacije te u tom cilju priprema i kratku studiju o poteškoćama i potrebama visokih učilišta i njihovih djelatnika.

Europska udruga za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) također snažno potiče agencije članice na održavanje dijaloga s institucijama i nacionalnim tijelima kako bi se riješila sva operativna pitanja djelovanja visokih učilišta i akreditacijskih tijela na nacionalnoj razini.

Za bolje razumijevanje dubine i širine utjecaja pandemije na rad visokih učilišta kao i doživljaja rada u okolnostima karantene u odnosu na redovne okolnosti, izuzetno će nam biti vrijedne i korisne informacije prikupljene izravno od djelatnika visokih učilišta. Stoga Vas ljubazno molimo da izdvojite 10-ak minuta za popunjavanje online upitnika do petka, 30. lipnja 2020.

1. O visokom učilištu

2. Teškoće u radu visokih učilišta i prepoznate potrebe u uvjetima pandemije i socijalne izolacije

Molimo navedite svoje viđenje uvjeta rada u sljedećim aspektima u razdoblju karantene:

1. Tehnološki uvjeti rada u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

2. Kvaliteta izvedbe online nastave za vrijeme izvanrednih okolnosti

3. Kvaliteta podrške studentima u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

4. Vrednovanje i ocjenjivanje studentskih postignuća (ishoda učenja) u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

5. Opterećenje studenta u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

6. Socijalno-psihološki aspekt poučavanja u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.