O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Neki aspekti studentskog iskustva u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 i socijalne izolacije

-prepoznate teškoće i potrebe za podrškom studentima -

Novonastale prilike uzrokovane COVID-om 19 uvelike su izmijenile procese i iskustvo učenja i poučavanja studenata i nastavnika širom svijeta te bitno utjecale na način rada visokih učilišta. Agencija za znanost i visoko obrazovanje željela bi steći uvid u teškoće na koje su studenti nailazili tijekom studiranja u izvanrednim okolnostima poput globalne pandemije i socijalne izolacije.

Agencija, u okviru svojeg fokusa na kontinuirani razvoj kvalitete visokog obrazovanja, redovito pruža podršku visokim učilištima u svim segmentima njihova rada, a u ovim nepredvidivim okolnostima želi poseban naglasak staviti na jačanje podrške studentima. U tom cilju priprema i kratku studiju o poteškoćama studiranja tijekom razdoblja karantene te potrebama studenata za podrškom od strane visokih učilišta.

Za bolje razumijevanje dubine i širine utjecaja pandemije na studentsko iskustvo kao i doživljaja studiranja u okolnostima karantene u odnosu na redovne okolnosti, izuzetno će nam biti vrijedne i korisne informacije prikupljene izravno od studenata. Stoga Vas ljubazno molimo da izdvojite 10-ak minuta za popunjavanje online upitnika do petka, 30. lipnja 2020.

1. Demografski podaci

II Teškoće tijekom studiranja i prepoznate potrebe u uvjetima pandemije i socijalne izolacije

Molimo navedite svoje viđenje uvjeta studiranja u sljedećim aspektima u razdoblju karantene:

1. Tehnološki uvjeti studiranja u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

2. Kvaliteta izvedbe online nastave za vrijeme izvanrednih okolnosti

3. Kvaliteta podrške studentima u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

4. Ocjenjivanje studenata u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

5. Opterećenje studenta u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

6. Socijalno-psihološki aspekt poučavanja u online okruženju za vrijeme izvanrednih okolnosti

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.