O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz azvo

Dana 17. prosinca 2014. godine Agencija za znanost i visoko obrazovanje održala je radionicu Unapređivanje upotrebe instrumenata za mobilnost u svrhu priznavanja kvalifikacija kao dio aktivnosti koje se provode u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta Enhancing the use of mobility tools for recognition u kojem Agencija, odnosno njen Nacionalni ENIC/NARIC ured sudjeluje kao jedan od partnera.

Enhancing the use of mobility tools for recognition je projekt koji se provodi u okviru Erasmus + programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a u kojem Nacionalni ENIC/NARIC ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjeluju kao partner, zajedno s ENIC i NARIC uredima iz Italije, Latvije, Litve i Nizozemske, a projekt koordinira Francuski ENIC-NARIC ured – CIEP.

U skladu sa strategijom Europa 2020. i Europskim prostorom visokog obrazovanja (Bolonjski proces), glavni cilj ovog projekta je promicanje postojećih europskih instrumenata za priznavanje kvalifikacija i olakšavanje akademske i profesionalne mobilnosti studenata i radnika. Korištenjem instrumenata za mobilnost u cilju priznavanja kvalifikacija povećat će se transparentnost inozemnih kvalifikacija i olakšati njihovo pravedno priznavanje te na taj način povećati mogućnosti za zapošljavanje u Europi.

Na ovoj radionici su sudjelovali predstavnici visokih učilišta, tijela javne uprave i tržišta rada, razmjenjujući svoja iskustva u korištenju različitih instrumenata za poboljšanje priznavanja kvalifikacija.

Radionica je provedena kao oblik nacionalnog usavršavanja za sudionike te je bila usmjerena na promociju i razmjenu primjera dobre prakse povezanih s korištenjem postojećih instrumenata za mobilnost i priznavanje, kao što je Europski kvalifikacijski okvir, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Europass, dopunska isprava o studiju, ECTS bodovi te Priručnik Europski prostor priznavanja – EAR i Priručnik za priznavanje namijenjen visokoškolskom institucijama – EAR-HEI.

Prezentacija AZVO-a
Program radionice

Galerija fotografija

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.