O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Početna

Vijesti iz Agencije

Akreditacijske preporuke

Akreditacijska preporuka je neovisno stručno mišljenje Agencije koje se donosi na temelju provedenog postupka vrednovanja.

Više informacija...

Preglednik studijskih programa

Preglednik omogućuje pretraživanje po različitim kriterijima svih akreditiranih studijskih programa u Republici Hrvatskoj.

Više informacija...

Pristup informacijama

U skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama sve domaće i strane fizičke i pravne osobe imaju pravo na pristup informacijama...

Više informacija...

Vanjski odbori, vijeća i povjerenstva

U sustavu visokog obrazovanja i znanosti djeluju najviša strateška, stručna i savjetodavna vijeća, odbori i savjeti koja imenuje Hrvatski sabor te druga nadležna tijela:

 
 
 

Statistike

statistike Agencija za znanost i visoko obrazovanje redovito objavljuje statističke podatke o sustavu znanosti i visokog obrazovanja...
Više informacija...

 

Surađujte s nama

statistikeMogućnosti suradnje za studente, istraživače, institucije i građane...
Više informacija...

 

Pojmovnik

pojmovnikPojmovnik osnovnih termina i definicija u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju... 
Više informacija...

 
Kvaliteta - pokretač razvoja

Kvaliteta visokog obrazovanja dinamična je kategorija u čijoj biti se nalazi težnja stalnom unapređenju svih procesa i njihovih ishoda. Ona je pokretač razvoja cjelokupnog društva, kotač koji pokreće razvoj gospodarstva svake zemlje i predstavlja oslonac ostvarenja uspješne karijere svakog pojedinca.

Važno je osvijestiti važnost kvalitete, a to je ono što kroz postupke vrednovanja, među ostalim, želimo postići. Ne radi se samo o ispunjavanju kriterija ili formalnosti, nego želimo kroz naše postupke pomoći visokim učilištima da unaprijede svoj rad te da briga o kvaliteti postane jedan od prioriteta njihova rada.

 
Jasmina Havranek
 
 

Drugi o nama

cust5

“Agencija za znanost i visoko obrazovanje je, uspostavom vjerodostojnog i funkcionalnog sustava vanjskog osiguravanja kvalitete u koji su ugrađena iskustva zemalja koje mnogo duže razvijaju te sustave, napravila važan iskorak za dobrobit i visokoobrazovnog sustava i društva općenito.”
prof. dr. sc. Pero Lučin
rektor Sveučilišta u Rijeci

Prijavite se na newsletter i pratite naše aktivnosti.

 

Kontakt podaci

Centrala Agencije za znanost i visoko obrazovanje
tel: + 385 1 6274 - 800

 Nacionalni ENIC/NARIC ured - priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija
tel: + 385 1 6274 - 888
 
Središnji prijavni ured
tel: +385 1 6274 - 844

 Ostali kontakti...

Naša adresa i podaci:
Donje Svetice 38/V
Hrvatska, 10000 Zagreb
OIB: 83358955356
MB: 1922548
Radno vrijeme:
Pon. do Pet.
08:00 do 16:00

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.