About us

Publications

Workshops

Vijesti iz visokog obrazovanja

Europsko udruženje za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) objavilo je godišnje izvješće za 2018. godinu, koje je dostupno ovdje

Također, ENQA će, zajedno sa Europskom sveučilišnom udrugom (EUA) i Europskim registrom osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR) 27. lipnja 2019. godine od 14.00 do 15.00 sati održati webinar pod nazivom “Plugging the information gap – facilitating recognition through access to external quality assurance results”.

Važan čimbenik u nesmetanom i učinkovitom akademskom priznavanju upravo je jednostavan pristup informacijama o institucijama i programima, uključujući i to jesu li prošli vanjsko osiguravanje kvalitete u skladu sa Standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG). Ovaj webinar istražuje na koje je načine nedavno pokrenuta Baza podataka rezultata vanjskog osiguravanja kvalitete (DEQAR) učinila ove informacije lakše dostupnima, prikupljajući na jednom mjestu izvješća i odluke koje objavljuju agencije za osiguravanje kvalitete registrirane pri EQAR-u.

Registracija za webinar je besplatna i otvorena za sve zainteresirane strane, a moguće ju je ostvariti  ovdje. Više informacija o webinaru dostupno je na mrežnoj stranici EUA.

enqa2018