About us

Higher Education

Science

Evaluations

HKO

ENIC/NARIC office

Publications

Workshops

Vijesti iz visokog obrazovanja

U sklopu Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka održanom od 9. do 12. studenoga 2014. godine, predstavljena su dva sveučilišna udžbenika, „Sirarstvo“ i „Sigurnost hrane od polja do stola“ čija je autorica prof. dr. sc. Jasmina Havranek, međunarodno priznata sveučilišna profesorica i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Uz prof. dr. sc. Havranek, autori udžbenika Sirarstvo su profesori i priznati stručnjaci sa Zavoda za mljekarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Samir Kalit, prof. dr. sc. Neven Antunac i prof. dr. sc. Dubravka Samaržija. Sirarstvo je jedna od najsloženijih grana mljekarstva zbog čega ovaj udžbenik ima veliki značaj i primjenu u praksi.

Na istom je skupu predstavljena i knjiga Sigurnost hrane od polja do stola čije suurednice prof. dr. sc. Jasmina Havranek i dr. sc. Milna Tudor Kalit. Knjiga je okupila velik tim uglednih znanstvenika, a to su: prof. dr. sc. Renata Bažok, dr. sc. Jelena Đugum, prof. dr. sc. Darko Grbeša, prof. dr. sc. Mirza Hadžiosmanović, prof. dr. sc. Ante Ivanković, dr. sc. Ivan Jakopović, prof. dr. sc. Stjepan Orešković, prof. dr. sc. Vlatko Rupić i prof. dr. sc. Dubravka Samaržija. Ovaj sveučilišni udžbenik predstavlja opće principe sigurnosti hrane te pojedina specifična područja, rješenja i najbolje prakse. Riječ je o jednoj od prvih knjiga u Hrvatskoj iz ovoga područja koja daje velik doprinos edukaciji i razvoju sustava sigurnosti hrane.

We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree that we may store and access cookies on your device. If you want to use the sites without cookies or would like to know more, you can do that here.